Voor de vroege vogels, de dauwtrappers

Met een nieuw statief, een paar nieuwe stevige wandelschoenen en de rest van mijn bepakking trok ik er woensdagochtend extreem vroeg op uit. Het doel was om de mistige zonsopkomst in de Leuvenumse Bossen nabij Harderwijk te fotograferen.

Om 4.15 uur vertrok ik vanuit Maassluis en kwam iets voor 6.00 uur aan in het natuurgebied. Bij aankomst was het uiteraard nog donker. Ik stap mijn auto uit, de koplampen staan nog aan, doe de deur op slot, de lampen gaan uit en opeens leek het of iemand de gordijnen had dichtgedaan. Dit is wel iets anders dan het ’stadse donker’. Het is echt pikkedonker! Hierdoor had ik geen idee welke kant ik op moest. Leermoment: volgende keer een zaklamp meenemen. Gelukkig heb ik nog een LEDlicht op mijn smarthpone waardoor ik de kaart in mijn handen nog kon lezen. Ik zat al snel op de juiste route. Het eerste licht door de opkomende zon is aan de horizon te zien. Na ongeveer een kwartier lopen door het bos kwam ik uit op een open zandvlakte met enkele bomen en heidevelden. Ik kijk mijn ogen uit.

Werk-aan-de-Muur-promo-logo

Een deken van mist bedekt het glooiend landschap. Daarboven steken enkele bomen uit. In de verte hoor ik de edelherten burlen. De combinatie van dit alles is een hele mooie en vooral onwerkelijke ervaring. Je zou haast kunnen zeggen: magisch. Hier geniet ik van. Dit is natuur op haar mooist. Alleen als echte vroege vogel kan je dit ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *