Foto's met gevoel zijn uniek

Echte mooie foto’s maak je niet per honderdtal. Ze zijn uniek, omdat ze een gevoel opwekken dat misschien niet helemaal is uit te leggen. Dit gevoel krijg ik elke keer weer bij het zien van onderstaande nieuwsfoto van mij.

Koningin Maxima komt het nieuwe pand van Lely openen. Ze is net uit haar auto gestapt en is al ontvangen door burgemeester Karssen. Ze loopt over de rode loper naar de kinderen van Alexander van der Lely. Een trotse burgemeester ziet toe hoe de kinderen met een brede glimlach een boeket overhandigen aan de Koningin. De gezichten, de emoties, het licht, het nieuwsonderwerp. Het geeft mij het gevoel: ja, dit is een mooie foto!

Sinds kort is deze foto, en meer van de opening van Lely, opgenomen in de online collectiebank van de Historische Vereniging Maassluis. Sowieso is het de moeite om de collectiebank is door te lopen. Ik kan er met veel plezier in verdwalen.

Collectiebank is via deze link te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *