Blog

Foto’s met gevoel zijn uniek

14:33
|
0 Comments
|

Echte mooie foto’s maak je niet per honderdtal. Ze zijn uniek, omdat ze een gevoel opwekken dat misschien niet helemaal is uit te leggen. Dit gevoel krijg ik elke keer weer bij het zien van onderstaande nieuwsfoto van mij.

Koningin Maxima komt het nieuwe pand van Lely openen. Ze is net uit haar auto gestapt en is al ontvangen door burgemeester Karssen. Ze loopt over de rode loper naar de kinderen van Alexander van der Lely. Een trotse burgemeester ziet toe hoe de kinderen met een brede glimlach een boeket overhandigen aan de Koningin. De gezichten, de emoties, het […]

Furieade in 15 foto’s

17:26
|
0 Comments
|

Hoeveel foto’s zijn er tijdens de Furieade door alle bezoekers gemaakt? Duizenden of misschien wel tienduizenden? Zelf heb ik in drie dagen tijd ook aardig wat foto’s gemaakt. Een grote selectie hiervan staat op mijn Flickr account.

In deze blog heb ik mij beperkt tot de 15 leukste foto’s die ik heb gemaakt. En om tot zo’n kleine selectie te beperken is een uitdaging, maar het is gelukt. De 15 foto’s vatten enkele hoogtepunten van de Furieade samen.

&nbsp […]

Grootste cruiseschip Oasis of the Seas in Rotterdam

13:32
|
0 Comments
|

Een kort verblijf in Rotterdam van de Oasis of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld. Het leverde diep in de nacht een explosie aan lichtjes en kleuren op. Een mooi moment om te hobbyen met de fotocamera. Om de massa’s toeschouwers te vermijden ging ik niet naar de aankomst van het 362 meter lange schip. In plaats daarvan ben ik diep in nacht naar Rotterdam afgereisd.

Op een aantal andere nachtbrakers na leek Rotterdam rond 4.00 uur geheel uitgestorven. Alleen rond het cruiseschip bruiste het nog van activiteit met bussen, taxi’s en vrachtwagens. Pas tegen zonsopkomst […]

Voor de vroege vogels, de dauwtrappers

13:17
|
0 Comments
|

Met een nieuw statief, een paar nieuwe stevige wandelschoenen en de rest van mijn bepakking trok ik er woensdagochtend extreem vroeg op uit. Het doel was om de mistige zonsopkomst in de Leuvenumse Bossen nabij Harderwijk te fotograferen.

Om 4.15 uur vertrok ik vanuit Maassluis en kwam iets voor 6.00 uur aan in het natuurgebied. Bij aankomst was het uiteraard nog donker. Ik stap mijn auto uit, de koplampen staan nog aan, doe de deur op slot, de lampen gaan uit en opeens leek het of iemand de gordijnen had dichtgedaan. Dit is wel iets anders dan het […]